Nieuws 3.jpg

WEG 2014: We zijn Wereldkampioen!

Release date: 04 Sep 2014

Het Nederlandse springteam was voor goud gekomen en heeft de verwachtingen meer dan waar gemaakt.

Ook in deze tweede ronde moest Jeroen weer als eerste van de Nederlanders aan de start verschijnen. Zenith SFN voelde net als de voorgaande dagen goed aan en was fit. De rit liep gesmeerd tot de driesprong. Jeroen zei na afloop: 'De fout in de driesprong ontstond nadat Zenith na de FEI oxer van links naar rechts trok. Daardoor kwamen we niet mooi in balans richting de driesprong. We gingen er een tikje te dicht in en toen moest ik hem wat extra motiveren richting de oxer. Dat heb ik misschien iets teveel gedaan. Het was al met al een zware proef en je rijdt met meer druk in zo’n teamfinale.” 

Maikel van der Vleuten liet ook een fout noteren en de schrik sloeg daarmee in toe in het Hollandse kamp. "Desnoods pak ik Bubalu VDL op mijn rug", zei Jur Vrieling die als derde van start moest. En de ruiter voegde de daad bijna bij het woord. Jur reed als nooit te voren over het zware parcours van de tweede manche van de landenwedstrijd. Zij bleven foutloos en toen kort daarna de Duitser Ludger Beerbaum met Chiara een fout maakte was het Nederlandse springteam zeker van goud. Het resultaat van laatste ruiter Gerco Schröder was voor de teamuitslag niet meer van belang, maar de wedstrijd telt ook voor het individuele klassement, dus een goede ronde was belangrijk.

Jeroen, Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder kunnen heel trots zijn op deze geweldige prestatie.

Het zilver ging naar gastland Frankrijk en de USA mocht het brons in ontvangst nemen.

Individueel gaan Beezie Madden (USA) en Cortes C aan de leiding, voor Rolf-Göran Bengtsson (Zweden) en Casall ASK. Sören Pedersen (Denemarken) heeft met Tailormade Esperanza de Rebel de derde plaats in handen. Schröder en London zijn met 5.29 strafpunten voorlopig goed voor het beste resultaat voor Nederland en staan op een voorlopige negende plaats. Jeroen staat voorlopig met 6.25 strafpunten op plaats dertien en Maikel van der Vleuten op zestien (7.05 strafpunten). Daarmee plaatsen zij zich bij de beste dertig die zaterdag om 13.25 uur opnieuw in de baan komen voor de individuele strijd.

Uitslag landenwedstrijd: http://score.normandie2014.com/results/jumping/JUM-PRI-TEA-FR-2-2.pdf

Tussenstand individueel klassement: http://score.normandie2014.com/results/jumping/JUM-PRI-IND-CH-2-2.pdf

teamJeroen, Gerco, Maikel en Jur met bondsoach Rob Ehrens

Terug naar nieuws